30 csapon lesz MONYO sör a Neked Csak Dezső - Brewpub & Bistro-ban. A csapfoglalás apropóján beszélgettünk Balogh Balázzsal, aki a Neked Csak Dezső tulajdonosa. A következő cikkből megtudhatjátok, hogy milyen fejlesztéseken esett át a Dezső, milyen újdonságokkal készülnek a jövő évre és természetesen arról is lehull is a lepel, hogy mi lesz az esti csaplista. Vágjunk is bele!

Újdonságok

Teljesen megújul a jelenlegi bottle shop rész. Ez még egyelőre nem publikus, de egy kollaboráció fog itt megvalósulni. Sokkal több külföldi sör lesz, illetve a hazai kínálat is naprakész lesz. Egy új nano-sörfőzde fog nyílni a báron belül. A Dezső saját pilot főzdéje lesz, ahol több magyar főzdével is terveznek közös projekteket, illetve söröket készíteni. Jelenleg az amerikai Ss Brewtech-re várnak. Náluk találtak egy jó árú félautomata főzőházat, de egyelőre a szállítás még nehézséget okoz.

Fejlesztések

Bár egy vendégnek nem olyan látványos változás, de szinte teljesen megújult a konyha eszközparkja. Sokkal korszerűbb és nagyobb kapacitású lett. Kezdetben csak azt cserélték a konyhában, ami elromlott, de idővel rájöttek, hogy valószínűleg előbb-utóbb minden be fog krepálni, így elébe mentek a dolgoknak. Jelenleg csak egy gázzsámoly maradt az előző tulajdonostól, illetve egy kisebb tűzhely, de annak is már meg van rendelve az utódja.

További fejlesztés, hogy nyáron beszereltek egy óriási hűtőkamrát a pincébe. Balázs szerint egy dupla garázs méretű hűtő duruzsol most lent, amiben a sörök rendkívül jól érzik magukat és sokkal tovább maradnak frissek. Tavaly nyáron még probléma volt állandóan 32 csappal menni, mostantól ennek sincs semmilyen technikai akadálya.

Kaja

Kezd letisztázódni a menü is a Dezsőben. Tibi, a séf inkább az experimentális vonalat vinné, de a vendégek nyomására szerencsére már sok “egyszerűbb” étel is megtalálható az étlapon, amik a kraft sörök mellé remekül csúsznak. A minőségből nem engednek, emiatt nem is olcsók az ételek, viszont kezeskednek érte, hogy ami a konyháról kikerül abban csak top minőségű alapanyag lesz.

Vendégkör

A vendégek összetételes teljesen vegyes. Egyszer Balázs bedobta egy sörkóstolón, hogy hozzájuk sajnos nem járnak geekek, mire teljesen neki estek, hogy de bizony, minden Brew Your Mind eseményen részt vesznek, illetve a magyar és külföldi csapfoglalásokon szintén. A geek-ek mellett a teljesen laikus “sörszűzek” is gyakran megfordulnak itt. Ráadásul minden nap van legalább 2-3 olyan asztal is, akik egyáltalán nem isznak kraft sört, csak boroznak, vagy koktéloznak. A belvárosi lokációból adódóan külföldieket is találunk a Dezsőben szép számmal.

“Off-programok”

A Dezsőben nem csak szigorúan "inni" lehet, különböző programokat is szerveznek az ide látogatóknak. Hétfőn és kedden a kvízestek, szerdán inkább a beszélgetős programok a hangsúlyosak, vasárnap pedig mindig adják a hét órás NFL meccset, amit egy majd négy méter átmérőjű vásznon nézhetnek az amerikai futball szerelmesei. Péntektől vasárnapig pedig egy brutál brunch menüvel várják a hedonistákat.

A jövő

Számos meglepetéssel készülnek Balázsék az őszi-téli szezonra. Novemberben például hálaadási vacsorát is szerveznek egészben sült pulykával és egy amerikai házigazdával. Továbbá rengeteg magyar és külföldi csapfoglalást is elhoznak a kraft sör kedvelőinek, de ezek nagyrésze maradjon egyelőre titok. Annyit azért elárulhatunk, hogy most csütörtökön 30 csapos MONYO Tap Takeover lesz a Dezsőben.

Sőt! Egy új sört is kóstolhattok ma tőlünk. Az Asterisk Mountain Brewers-sel közösen főzött American Stout pekánnal, csokoládéval és vaníliával ma debütál. Elvileg a recept alkotójával, házisörfőző barátunkkal, Cseh Gergely Krisóffal is találkozhattok az este folyamán!

De jöjjön végre a lényeg:

Csaplista

  1. Fat Cat - Gold Lager 4.6%
  2. Funky Fritz - Kölsch 4.6%
  3. Keep Calm, It's a Vienna Lager Without Any Bullshit. - Vienna Lager 4.8%
  4. Can't Take My Tongue Off Of You - Dryhopped Hefe 5.5%
  5. American Beauty - APA 5.6%
  6. Flying Rabbit - AIPA 6.5%
  7. Dead Rabbit - DDH DIPA 9.1%
  8. Bipolar Bear White IPA 6.1%
  9. Sour Rise - Passionfruit Sour Ale 5.9%
  10. Black Mamba - Vanilla Milk Stout 6.8%
  11. Brewing After Sex Is Really Relaxing - Tokaji BA Saison 5.2% [PREMIER!]
  12. Invisible Bikini - English Porter 5.5%
  13. Anubis BA - Bragott 9.5%
  14. Boris The Blade 2018 - RIS 11.8%
  15. Cousin Avi 2018 - Wheat wine 11.2%
  16. Franky Four Fingers 2018 - Barley Wine - 12.3%
  17. Have You Ever Been To MONYO Grand - Bergamot Session IPA 4.7%
  18. Hungarian Terroir: Sopron Blaufrankisch RIS BA 10.5%
  19. Hungarian Terroir: Szekszárd Spontan Kadarka 6.8%
  20. Hungarian Terroir: Tokaj Spontan Hárslevelű 5.4%
  21. Hungarian Terroir: Tokaj Furmint Belgian Stong Ale w/Furmint 8.6%
  22. Hungarian Terroir: Villány Spontan Syrah BA 8.1%
  23. I Was Too Drunk To Give A Name.- Pumpkin Baltic Porter 6.5%
  24. MONYO x Bottle Share MarzyParty - Extra Milk Stout w/ Marzipan & Almond 8%
  25. MONYO x Heist Brew Only Light Can Do That - Vanilla Cream Ale 5.1%
  26. MONYO x Asterisk Mountain Brewers - Nut To Butt American Stout 6% [PREMIER!]
  27. MONYO x Konix Nutty Moose - Chestnut Barley Wine OA 10.1%
  28. MONYO x Reczer Csikar - Cranberry Black Sour Ale 4.5%
  29. We Don't Like Pepperazzis - Milk stout w/ Pink Pepper & Vanilla 6.2%
  30. MONYO x Aegir Nordic Vibe -Bourbon Barrel Aged Wheat Wine w/ Blackcurrant & Vanilla 12%
Este találkozzunk a Dezsőben! Az eseményért katt ide!