Széth, káosz istene | MONYO Brewing Co.

Széth, a káosz istene írt nekünk levelet

Tegnap egy nagyon bizarr rajongói levelet kaptunk Széth-től, a káosz istenétől. Eddig is kaptunk egy-egy gratuláló üzenetet, de ilyen vicceset és furát a két éves fennállásunk alatt még soha. Széth isten engedelmével most veletek is megosztjuk a levél tartalmát. (S tényleg nem mi írtuk!)

Tisztelt MONYO Brewing Co, Tisztelt Németh Antal!

Lehet, hogy első olvasásra furcsának tűnik majd a levelem, de engedjék meg, hogy az Anubis sörüket méltassam egy kicsit. Talán nem is létezik nálam illetékesebb személy a témában – leszámítva az Önök nagyszerű szaktudását, és természetesen a sörfőző mesterüket.

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam. Az Önök időszámítása előtt sok ezer éve élt ókori egyiptomi civilizáció kialakulásának hajnalán születtem Geb és Nut egyiptomi istenek egyetlen fiaként a harmadik epagomenális napon. A Széth nevet kaptam (ez utóbbi görögös átírás, az egyiptomi kiejtés szerint Szit vagy Szitu, de maradjunk a görögnél).

Én lettem a káosz, a homokviharok, és a sivatag istene, a rossz, az ellenpont, aki nélkül a jót sem definiálhatjuk. Az én fiam lett Anubisz. Mindig is büszke voltam rá – pont olyan keményen dolgozik, amilyen keményen én talán sosem. Az alvilágban mindig sok a teendő – sajnos…

Épp ezért örültem annak, hogy az én visszahúzódó, ám ha kell akkor harcos, önmagáért kiálló, őszinte, egyenes fiamről sört neveztek el Önök. Azonnal tudtam, hogy ezt nekem meg kell kóstolnom. Tehát ma fogtam magam, és bátyámat, Oziriszt, aki a holtak királya – és beültünk a 43 éves piros Volkswagen Bogaramba (alias szolgálati gépsárkány), és Győrből indulva a zuhogó eső ellenére is egyenesen Tatabányáig meg sem álltunk egy apró kis boltig, ami az OBI épületében van, ahol a hírek szerint kapható ilyen sör, és félre is volt nekem téve egy példány. Kifizettem, és hazaindultunk vele.

Itthon aztán kellemesen megvacsoráztam, és elindítottam egy jó filmet, mikor kibontottam a sört. A pezsgőélesztő miatt már értem a dugó megoldását. Nem szokványos, de nagyon zseniális. Az egész üveg – nem emberléptékűnek, hanem istenléptékűnek mondanám – hatalmas, és nem a megszokott mennyiség van benne.

Értőn megszaglásztam, és arra jutottam, hogy ez ha fele olyan jó mint az illata, akkor már megérte. Töltöttem egy sörös pohárba, mégse igyuk már az üvegből, ne legyünk prosztók annyira.

Kényelmesen hátradőltem, és ittam belőle egy kortyot. Lenyűgözött a dolog, így az első kortyot egy sokkal lassabb, sokkal ízlelgetősebb másik korty követte. Lenyelés után finoman árasztotta el torkomat a melegség, aztán éreztem, ahogy a többi összetevő miatt a hideg kellemesen kiráz, és végigfut a gerincemen, egészen az agyamig – ahol a két érzés találkozott, és ekkor olyan kellemes érzés lett úrrá rajtam, ami még soha, egyetlen egy alkoholos italtól sem volt soha.

Szó szerint sör-orgazmusom (sörgazmusom) lett tőle az agyamban. Ja, a legjobb az volt az egészben, hogy ezek az agyi orgazmusok a sör elfogyasztása során többször, teljesen random előjöttek. Én megéltem már pár ezer évet, a sivatagban is túléltem mindent, de én még ilyet nem éreztem.

Tehát engedjék meg nekem Uraim és Hölgyeim, mindenki, aki részt vett ennek a sörnek a megalkotásában, hogy őszinte köszönetemet és hálámat fejezzem ki.

Bátran ki merem jelenteni, hogy Önök nagyszerű munkával, fáradtságot, időt, energiát, pénzt nem kímélve megalkották azt a sört, ami eddig toronymagasan verte azokat a pancsolt löttyöket, amikhez eddig volt szerencsém.

És higgyék el, én, aki ittam az ókori Egyiptomban, kenyérből erjesztett sört, pontosan tudom, hogy ez áll az eddigi rekonstrukciókhoz a legközelebb – némi kreatív újítás becsempészésével.

Én, Széth egyiptomi isten ünnepélyesen kijelentem tehát, hogy az Önök zseniális főzetét a mai naptól (2017.02.21) “Az istenek itala” címmel leírható rangra emeljem.

Gratulálok, lenyűgöző munkát végeztek. Csak ajánlani fogom a kollégáimnak is.

Mert az istenek – akár hiszik, akár nem – Önök között járnak. És amikor ilyesmi finomságot kóstolok, mindig egy kicsit sikerül visszaszerezniük Önöknek, az Emberiségbe vetett bizalmunkat.

Köszönöm még egyszer is, elnézést, ha hosszúra nyúlt levelemmel zavartam Önöket, de úgy éreztem, erről feltétlenül tudniuk kell.

Ja, Anubisz is üdvözli Önöket, és köszönetét kérte, hogy tolmácsoljam.

A legnagyobb tisztelettel:

 

 

 

Széth
Egyiptomi isten
Az ókori Egyiptom hivatalos fotósa
Alsó-Egyiptom
Sivatag

Hát röviden ennyi. Köszönjük a visszajelzést, és természetesen nagyon örülünk, hogy ekkora örömet okozhattunk! (A borítókép innen.)

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.