8 ok, ami miatt brutális lesz a szeptember

Jön a szeptember, indul a “szezon”. Rengeteg program sűrűsödött össze az ősz első hónapjára. Lesz több külföldi és hazai fesztivál, ipari világvásár, komlószüret és még sok egyéb finomság. Ezeket mutatjuk most be nektek ebben a posztban, check it!

1, Komló napok – Szeptember 1. – Bácspetrőce

Meghívást kaptunk a Vajdaságból, egész pontosan Bácspetrőcéről, ahol már tradicionálisan minden évben megrendezik a “komló napokat”. Egy ilyen lehetőséget pedig nyilván nem lehet visszautasítani. A tervezett program szerint lesznek szakmai előadások, ahol a legújabb fejleményekről számolnak be a komló ágazatban és a söriparban, sörkóstolót tartanak nekünk a helyi komlókból készített sörökkel, illetve megtekintjük az igazán impozáns ültetvényt is. Az ültetvényen a menő amerikai komlófajták (Cascade, Chinook, Centennial) mellett a tradicionális vajdasági típust, a “bácskait” is megtaláljuk.

Forrás: http://svetpiva.rs

2, MASH Craft Beer Festival – Szeptember 2-3. – Barcelona

Tavasszal már jártunk egy barcelonai fesztiválon, akkor ismerkedtünk meg az EDGE Brewing-os srácokkal.  Ők szervezik most közösen a MASH-t a Brewski, a Garage Beer Co. és a Whats Brewing közreműködésével. Most látogatóként térünk vissza Európa egyik legszebb városába. A fesztivál nagyon jónak ígérkezik, igen neves főzdéket sikerült elcsábítania a szervezőbrigádnak a katalán fővárosba. Szóval lesz sok kóstolás, haverkodás, lazulás, kiegészítve élő zenével, helyi ételekkel és persze szuper sörökkel. Mi kell még?

Forrás: http://www.thebeerseekers.com/

3, III. Kraft Sörfesztivál – Szeptember 7-10. – Főzdepark

Szívünkhöz és sörfőzdénkhez a legközelebb álló fesztivál. Egészen hihetetlen, de már a harmadik fesztnél tartunk. Folyamatosan próbáljuk fejleszteni, szépíteni, hiszen ez az esemény a mi kis közös “szerelem-projektünk”. A szakmában egyre többen “A” sörfesztiválként kezdik emlegetni, aminek nagyon örülünk és igyekszünk is meghálálni. Igazából egy óriási házibuli, amit szeretnénk megőrizni olyannak, amilyennek megszerettétek. Kihagyhatatlan.

III. Kraft fesztivál

4, Drinktec – Szeptember 11-15. – München

Idén kilátogatunk a Drinktec-re is, amely a világ egyik legnagyobb ital- és folyékony élelmiszer-gyártási vására. Itt mindent megtalálsz, ami a sörgyártáshoz, csomagoláshoz vagy marketinghez kapcsolódik. Négy évente tartják Münchenben, a legutóbbi rendezvényen több mint 77 országból 1400 (!) kiállító vett részt, amire 183 országból összesen 66.886 látogató ment el. Ha nyitni akarsz egy új sörfőzdét, vagy képben akarsz lenni az aktuális trendekkel, akkor muszáj itt lenned.

Forrás: http://nstands.com

5, Slunce ve skle (Sun of the glass festival) – Szeptember 15-16. – Plzen

Bár személyesen ide már nem tudunk eljutni, érdemes bemutatni ezt a fesztivált is. Ugyanis Plzen-ben, a pilsner sör szülőhazájában nem zárkóznak el az újhullámos kraft söröktől. Sőt, egy olyan eseményt szerveznek, ahol remekül megfér egymás mellett egy klasszikus cseh “crispy” láger és egy rumoshordóban érlelt quadrupel rebarbarával. Néhány sörünk biztosan kint lesz, ha arra jársz éppen, akkor szerintünk mindenképp érdemes kilátogatni.

Forrás: Slunce ve skle facebool oldal.

6, Váli komlószüret – Szeptember 18-21. –  Váli birtok

A főzde életében ez a kiemelten fontos esemény is szeptemberre esik. A dátum persze nem fix, a komlón múlik majd, hogy mikor mehetünk szüretelni. A tavalyi évben készítettünk először wet-hopped IPA-t közösen az Uradalmi Sörmanufaktúrával. Úgy gondoljuk, hogy egy nagyon sikeres közös projekt volt és egy igazán különleges frisskomlós sört tudtunk készíteni nektek a lenyűgözően szép váli birtokon szüretelt komlóból. Idén a hírek szerint sokkal kevesebb komló áll majd sajnos rendelkezésünkre, köszönhetően a rendkívül forró nyárnak. A négy hőhullám, a 40 fok és a perzselő napsütés nem volt jó hatással a termésre, de legalább 1000 liter Harvest Ale-re idén is jók leszünk.

7, Borefts Bier Festival – Szeptember 22-23. – Bodegraven

A MONYO életében az egyik legnagyobb elismerés, hogy meghívtak minket az idei Borefts fesztiválra, Hollandiába. A De Molen saját fesztiváljáról van szó, ahova minden évben mindössze 20 sörfőzdét hívnak meg. Olyan, már sokat bizonyított sörfőzdékkel leszünk egy eseményen mint például az angol Beavertown, a skót Tempest, vagy éppen az észt Pöhjala. Külön, direkt erre az eseményre (Flower Power challenge) készített virágos sörrel is készülünk. A felkészülésről forgatott videónkat ha esetleg még nem láttad, akkor ide kattintva érheted el.

Forrás: http://brouwerijdemolen.nl

8, Craft Bier Fest Linz  – Szeptember 22-23. – Linz

A tavaszi Craft Bier Fest Wien őszi párja a Craft Bier Fest Linz. Az idei bécsi fesztivált is abszolút pozitív tapasztalatokkal zártuk, így nagy öröm számunkra, hogy a Biertempel segítségével ezen a fesztiválon is meg tudunk jelenni. Leginkább osztrák és német kisüzemi sörfőzdékre lehet számítani, de belga, olasz és angol sörfőzde is képviseli magát a feszten. Egy napra 10, két napra 16 euro a beugró, Ausztriában élő magyaroknak kifejezetten ajánlott rendezvény.

Jön a brutálisan erős szeptember!
Ilyen szép poharakból lehet kóstolni a söröket a linzi fesztiválon. | Forrás: http://craftbierfest.at

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is, ezzel is segítve a munkánkat. Köszönjük!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.