Ilyen volt a Salón Piva fesztivál – képes beszámoló

Ahogy korábban írtunk róla, múlt hét csütörtökön (pont egy hete) Pozsonyban jártunk a Salón Piva fesztiválon, ami Szlovákia egyik legkomolyabb kraft sörös rendezvénye. Ígértünk egy élménybeszámolót, amivel egy kicsit ugyan megcsúsztunk, de nem lehet tovább halogatni.

Egyrészt már így is veszített a hírértékéből (sajnos már az emlékek se olyan frissek), másrészt holnap már egy újabb külföldi fesztiválon veszünk részt Bécsben (Hello Craft Bier Fest Wien!).

Jöjjön tehát egy rövid szubjektív beszámoló a fesztről, néhány (nem túl jó minőségű) mobilos fotóval kiegészítve.

Az út

A fesztivál szerdától-péntekig (04.26-28.) tartott, mi a csütörtöki napon látogattunk ki. Szerdán (nyitónap) kaptunk egy hívást, hogy ha tudunk vigyünk még sört, mert nagyon fogy a készlet. A képen a plusz két hordó Flying Rabbit látható gondosan bekészítve. Érthetően jó kedvvel indultunk a nagyjából két és fél órás útnak.

Salón Piva

Pozsony

Miután elfoglaltuk a szállást és ittunk egy jó kávét a fesztivál felé vettük az irányt a hangulatos belvároson át. Egyébként pont egy esős napot fogtunk ki, de szerencsére a rendezvény zárt helyen volt.

Salón Piva

A helyszín

A fesztivált a régi vásárcsarnokban (Old Market Hall) rendezték meg. Alul és felül körben helyezkedtek el a főzdék, középen pedig a sörpadokon lehetett kóstolgatni. Szinte mindenkinek jutott ülőhely, nem volt tömegnyomor, kicsit családias jellege volt a fesztiválnak, rengeteg fiatallal.

Salón Piva

A kitelepülés

Egy disztribútor meghívása által kerültünk ki a fesztre, ahol másik két sörfőzdével voltunk egy sátorban. Gyakorlatilag ez a legkényelmesebb módja a fesztiválozásnak, hiszen a söröket, az adminisztrációt és minden fesztivállal kapcsolatos dolgot elintéznek helyetted, neked csak prezentálni kell magad a helyszínen és élvezni a légkört.

Természetesen annak is megvan a bája, amikor te magad csapolod a söröket az érdeklődőknek, akik első kézből értesülnek a sör és a főzde történetéről, de néha ilyen is kell. Tőlünk a Flying Rabbit-et, a Black Alligator-t, illetve a Belgian Trip-et lehetett kóstolni csapról.

Salón Piva

Az árak

A beugró a fesztiválra 5 euróba került, amely magába foglalt egy 2 decis logózott kóstolópoharat, illetve egy kis térképet, néhány infóval kiegészítve a rendezvényről. Zsetonos rendszer működött a fesztiválon. Egy zseton fél euróba került. A sörökből egy, illetve két deciket lehetett kóstolgatni. Az átlagár nagyjából úgy nézett ki, hogy 1 deci sört 2 zsetonért (~ 315 ft), 2 decit pedig 4 zsetonért (~630 ft) mértek. Persze voltak sokkal drágább sörök, a nevesebb főzdék termékei akár 6-8 zsetonba is kerülhettek (To Öl, Mikkeller).

Salón Piva

Sörök, amiket ittunk

Nem jegyzeteltünk, illetve UnTappd-eltük a söröket, amiket kóstoltunk így nagy konkrétumokat már nem tudunk írni. De ahogy általában az összes fesztiválon, itt is igen vegyes volt a felhozatal. Ittunk igazán jó söröket, illetve gyengébbeket is. Feltűnően sok volt egyébként a stout és a porter, illetve a szlovák és a cseh reprezentáció miatt a lágerek is nagyobb teret kaptak. A fesztiválon egyébként kulturáltan viselkedett mindenki, nem fordult át részeges hőzöngésbe a hangulat.

Salón Piva

Kaja

Bent a fesztiválon nem volt ételárusítás, kint a csarnok előtt viszont számtalan food truckból lehetett válogatni a street food ételek közül. Mi egy klasszikus marha burgerre szavaztunk, amit nem bántunk meg.Salón Piva

After

Miután végigkóstoltuk a számunkra érdekesebb tételeket a szállás felé vettük az irányt. Útközben azért még beugrottunk a központban a Zil Verne Craft Beer Pub-ba, ahol néhány lágerrel csillapítottuk a “szomjunk”. Érdekesség, hogy a MONYO Brewing Co. vs. Mad Scientist Fruit War-os üres üvegekre bukkantunk a bár egyik ablakában. Hangulatos kis helyről van szó, ahol 8 csapról folyik a sör, kipróbálásra ajánlott.

Összességében egy nagyon profin lebonyolított fesztiválon vettünk részt, ahol nagyon jól éreztünk magunkat. A közeli távolság, a hangulat és Pozsony szépsége miatt érdemes legalább egyszer kilátogatni a fesztiválra.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.