Nőnap a MONYO-ban

Nőnap: főzdelátogatás és sörkóstoló a MONYO-ban!

Kedves hölgyek, nőnap alkalmából sok szeretettel várunk titeket március 8-án 18 órakor egy sörkóstolóval egybekötött ingyenes főzdelátogatásra. Egy kis ajándékkal is készülünk minden résztvevőnek.

UPDATE: Minden hely betelt! Köszönjük a bizalmat.

Neked ajánljuk ezt az estet, amennyiben érdekel, hogy hogyan készülnek a söreink, milyen gépekkel és alapanyagokkal dolgozunk, vagy csak bármilyen kérdésed felmerült valaha a sörfőzéssel kapcsolatban. Ezen felül kóstolgatunk, mesélünk nektek a söreinkről, a típusokról, segítséget adunk akár a házisörfőzéshez is.

Nyugodtan hozd el a barátnődet, édesanyádat, gyermekedet, igazából bárkit szívesen látunk. Ez a kötetlen est egyaránt szól a “kezdő” sörfogyasztó nőknek, illetve azoknak is, akiknek már az oviban is Amarillo® komló volt a jelük, és akár minden héten főznek otthon sört.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed és részt szeretnél venni az eseményen, akkor kérlek dobj egy e-mailt mihamarabb a hello@monyobrewing.com címre, mert a befogadóképességünk véges. Köszönjük! (Férfi sorstársaink, ti se csüggedjetek, hamarosan lesz még hasonló program, amely mindenki számára nyitott lesz.)

A Pink Society Boots rendezésében minden évben nőnapon megrendezik a Big Boots Brew eseményt | Fotó: pinkbootssociety.org

Amerikában már komoly hagyománya van

Az USA-ban a Pink Boots Society szervezésében minden évben március 8-án, a nemzetközi nőnapon megrendezik a “Big Boots Brew” nevezetű eseményt, amelyhez bármelyik főzde csatlakozhat. A megmozdulás lényege, hogy rávilágítanak arra jelenségre, hogy a söriparban nők is dolgoznak, illetve a nők is ugyanúgy fogyasztanak minőségi söröket, mint a férfiak. Az eseményhez csatlakozók ezen a napon rózsaszín gumicsizmában főzik a jobbnál jobb söröket.

Minden évben van egy javasolt stílus/recept, amelynek a bemutatóját általában erre a napra időzítik. Idén például a Avery Brewing Co. egyik női munkatársa, Amy Newell-Large készített egy Ancient Ale-t, a receptet itt találjátok. Ha valaki lefőzi és árulja a sört, akkor eladott korsónként nagyjából 1-2 dollárral tudja támogatni a szervezetet. Továbbá az eseményeken összegyűlt pénzt is a Pink Boots Society-nek adományozzák, akik különböző ösztöndíjakra és edukációs rendezvények szervezésére használják fel a bevételt.

Például most fut egy ösztöndíjprogram, amelyben a Pink Boots Society tagok a San Diego State University és a Karl Strauss Brewing Co. által közösen szervezett Business for Craft Beer Education Camp-en vehetnek részt az egyesület támogatásával.

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.