Irány Pozsony és a Salón Piva fesztivál!

A következő állomás Pozsony. Ugyanis (mily meglepő) a szlovák fővárosban is zajlik a “craft beer revolution”. A Salón Piva fesztivál tavaszi pozsonyi eseményén mi is ott leszünk. 57 sörfőzde nagyjából 430 sörét lehet majd kóstolni április 26. és 28. között (szerda-péntek) a nagyon hangulatos régi vásárcsarnokban.

Fesztek

Az idei évben célul tűztük ki, hogy minél több külföldi fesztiválon vegyünk részt. Ennek első állomása a szuperül sikerült Barcelonai túra volt. A négy napos beszámolónkat képekkel itt találjátok (ha esetleg lemaradtatok róla). A következő állomásunk a most említett Pozsony lesz, május elején pedig Bécsbe látogatunk a Craft Bier Fest Wien-re. Ezen kívül egy cseh és egy lengyel fesztiválon szinte biztos a részvételünk még idén, illetve ki tudja milyen lehetőségek jönnek a későbbiekben, de ne szaladjunk ennyire előre.

Pozsony

Az egyik legkomolyabb kraft sörös esemény Szlovákiában a Salón Piva (a weblapot érdemes csekkolni, elég profi!) fesztivál. Minden évben kétszer rendezik meg (tavasz-ősz), illetve ugyanezen a néven a cseh fővárosban, Prágában is szerveznek egy nagyon hasonló fesztivált. A legtöbb kiállító sörfőzde természetesen Szlovákiából (pl. WyWar, Lanius) és Csehországból (pl. Matuska, Permon) érkezik, de Európa nagy része képviseli magát a feszten. Olyan nagy nevekbe is bele lehet futni az eseményen, mint például az Omnipollo, To Öl, De Molen vagy éppen a Mikkeller.

Salón Piva térkép. | Forrás: Salón Piva Facebook oldal | Irány Pozsony!
Salón Piva térkép. | Forrás: Salón Piva Facebook oldal | Irány Pozsony!

Az idei évben a horvátok a kiemelt vendégek, ezért több kisebb sörfőzdét is meghívtak tőlük. A napijegy egyébként 5 euróba kerül (ebben benne van egy logózott kóstolópohár), ezen felül zsetonos (token) rendszer működik a fesztiválon. Egy, illetve két decis kóstolóadagokat lehet kérni a sörökből, ha pedig valaki megéhezne, akkor a Streetfood Parkban csillapíthatja az étvágyát.

Ha esetleg kijöttök (Pozsonyban élő magyarok heló!), akkor a 22-es standon keressetek minket, itt leszünk közösen két cseh főzdével, a HoppyDog-gal és az Antos-sal. Mi a csütörtöki napon fogunk kilátogatni négyen (Ádám, Anti, Peti, Boti), élménybeszámolóval természetesen jelentkezünk majd a blog hasábjain, várjuk nagyon!

Ui.:
Ne felejtsétek, hogy pénteken bemutatózunk Krak’n’Town-ban. A WHT IPA-t dobtuk fel rengeteg málnával (Raspberry Edition), igazi tavaszi frissítő lett, ne hagyd ki semmiképp! (Ráadásul az első hordót ingyen csapoljuk.)

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.