Barcelona Beer Festival 2017 | MONYO Brewing Co.

Irány a Barcelona Beer Festival 2017!

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Barcelona Beer Festival-t, ahol nagyjából 100 csapon több mint 450 féle kraft sör fog folyni. S nem is akármilyenek. Az idei évben mi is részt vehetünk ezen a nívós fesztiválon, ezért ebben a cikkben összeszedtünk mindent, amit a fesztiválról és a hozzá tartozó versenyről tudni kell.

Barcelona Beer Festival

A Barcelona Beer Festival az egyik legkomolyabb kraft sörös rendezvény Spanyolországban. Elég ha megnézzük a tavalyi kiállító sörfőzdék listáját. Naparbier, Praire, De Molen, ToÖl, hogy csak egy párat említsünk. A fesztivál azért is különösen fontos számunkra, mert rengeteg “off-programmal” készülnek a rendezők évről évre. Szakmai előadások (workshop, konferencia), “speed-meetingek” a disztribútorokkal és különböző alapanyag és technológiai gyártókkal, “Meet the Brewer” események tömkelege, szóval tényleg van minden. Egy ilyen “ismerd meg a sörfőzőt” programot nekünk is szerveztek, ahol két sörrel támadunk. A klasszikus amerikai IPA-val, a Flying Rabbit-tel, illetve az új különlegességünkkel, az ókori egyiptomi ihletésű Anubisszal.

Megpróbálunk majd a helyszínről exkluzív tartalommal ellátni titeket a történésekről (képek, beszámolók, élő bejelentkezés). Nagy lehetőség ez számunkra, szóval azon leszünk, hogy a maximumot hozzuk ki a fesztiválból. A szervezőktől ígéretet kaptunk, hogy ha minden jól alakul, akkor jövőre lesz egy külön magyar stand, ahol akár 5-8 sörfőzdét is szívesen látnak majd hazánkból. Ajánljuk figyelmetekbe ezt a hangulatos videót a tavalyi eseményről:

Barcelona Beer Challenge 2017

Második alkalommal rendezik meg a Barcelona Beer Challenge-t, amelynek a díjátadója a fesztiválon lesz. Az esemény égisze alá tartozik igazából a megmérettetés. Szívünkhöz közel áll ez a verseny, hiszen tavaly a Franky Four Fingers árpaborunk kategóriagyőztes lett, vagyis aranyérmet nyert a Strong American Ale kategóriában, míg a Beaver Fever bécsi ászokunk bronzérmet zsebelte be ezen a rangos eseményen az Amber lágerek között.

Tavaly 17 országból 150 különböző sörfőzde 500 söre versenyzett, vélhetően idén ez a szám még magasabb lesz. Update: közben kiderült, hogy idén nagyjából 200 sörfőzde 800 söre küzd a díjakért. Mi hét sörrel neveztünk a versenyre, s nagyon bizakodóak vagyunk, hogy idén is hasonló sikerekben lesz részünk. Ha már tavaly nem sikerült személyesen átvenni a díjat.

Barcelona Beer Challenge 2016
Barcelona Beer Challenge 2016 Franky Four Fingers Gold

A lényeg: Március 24-26, Barcelona, La Farga. Várjuk nagyon!
Cheers,
MONYO Brew Crew

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.