Ezt lőttétek a héten, MONYO Brewing Co. Főzdepark

Ezt lőttétek a héten #2

Múlt héten indítottunk egy új sorozatot a blogon, amelynek lényege, hogy az általatok készített és megosztott képekből ollózunk össze egy heti válogatást. Hasonlóan az első részhez, ebben a posztban is nagyon kreatív fotók szerepelnek, amiért nagyon hálásak vagyunk nektek. S akkor nézzük is őket szépen sorban.

1, Dóri – A legjobb ajándék

Dóri nagy esélyekkel pályázik a hónap barátnője címre. A barátját ugyanis egy exkluzív MONYO Brewing Co. főzdelátogatással lepte meg születésnapja alkalmából. Reméljük emlékezetessé tudtuk tenni ezt a napot nektek. Köszi, hogy jöttetek, Krafton tali!

2, bvigh – A rozsdás talicska

Milyen előnyei vannak a kert felújításának Balázs szerint? Az egyik, hogy ilyenkor “hivatalosan” is korábban szisszenhet az első sör. A másik, hogy a régi rozsdás talicska ideális háttérként funkcionál a Deep Pit sörünkhöz. Köszi a képet, csak a (már) megszokott maximális minőség.

3, Boldogság komlóval – Polak, Węgier, dwa bratanki

So, in the end i tasted the new Monyo brew because i wished some sweetness. The Mahna Mahna Bidi Bidibi (what a stupid name.. ) is a vanilla milk new england ipa what brewed colaborated with the poland Browar Kingpin. The colour is tipical neipa. The smell is tropical fruit and pineapple with some grassy scent. Oh, wait a minute! This beer isn 't sweet. The taste is fruity, juicy and i feel the pineapple and grassy aromas. But in the deep there is a sharp, hot, spicy vanilla flavour. Brilliant! The draught "say hello" with strong bitterness. Cheers my friends! #hunstacraft #craftbeer #kraftbeer #monyo #monyobrewing #browarkingpin #mahnamahna #mahnamahnabidibidibi #vanillamilknewenglandipa #neipa #magyarkézművessör #magyarsör #kézművessör #sör #polishcraftbeer #hungariancraftbeer #hungarianbeer #boldogságkomlóval #hopandhappiness #beerporn #beerpicture #beerphoto #beeroftheday #instabeer #beerstagram #beerlover #craftbeerlover #beergeek

A post shared by Boldogság Komlóval (@barancsisandor) on

Imádom a New England IPA-k füstös, opálos színét! A sör illata és az íze viszont elsőre nem taglóz le különösebben. Az biztos, hogy egy kicsit sem édes. Trópusi gyümölcsös, ananászos, kissé füves aromák keveréke. Azonban a korty mélyén jelentkezik egy fűszeres, csípős vaníliaíz, ami egyedivé és briliánssá teszi! Ehhez képest az utóíze meglepően komlós lecsengésű. Nem hétköznapi főzet! Egészségetekre!

Köszönjük Sándornak, a Boldogság Komlóval szerzőjének a sorait és a nagyszerű képet. Meglepően illusztratívan ábrázolja, hogy milyen ízvilágokat lehetséges felfedezni ebben a sörben.

4, Borsmenta  – Az “energiaital”

Forrás: http://www.borsmenta.hu/iszunk/vissza_a_kodos_albionba Fotó: Bőti László

Üdítő – ez a szó jut róla eszünkbe, hiszen az élénk szénsavasság és az erdei gyümölcsös jeges teára hasonlító illat igencsak frissítővé teszi. Az előzőnél kicsit erősebb, 5,5%-os alkoholfokkal operáló főzet szép, egyensúlyos, ám könnyedsége ellenére is van teste és mélysége. Bár elsőre a gyümölcsösség dominál, kis melegedés után megjelennek a kategóriára jellemző illatok, némi krémes érzet társaságában, igazán ajánlott itallá varázsolva a MONYO porterét.

A Borsmenta magazin csapata kóstolt össze néhány hazai stoutot és portert a héten. Köztük volt az Invisible Bikini brown porterünk is, amelynek a jellemzését itt feljebb olvashatjátok. Köszönjük a beszámolót és a pazar képet.

5, Zanatsko Pivo – A nagy csapat

A Zanatsko Pivo blog lőtte ezt a remek csoportképet a bácspetrőci komlóültetvényen. Ahogy korábban említettük, meghívást kaptunk a helyiektől az idei komló napokra. Nagyon hasznos és élménydús túrán vagyunk túl, hamarosan videóval, képekkel és beszámolóval jövünk az eseményről.

6,  Miklós – A belga szörny

Egy belga túra Marosvásárhelyen. Miki képével zárjuk a hetet. Egészségünkre!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.