MONYO x QUIMBY - Az Ördög Magyar Hangja - Sajtó

Az ördög magyar hangja – így látta a sajtó

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a Quimby-vel közösen készített sörről,  “Az ördög magyar hangjáról” készült általunk megtalált összes sajtómegjelenést. A posztot folyamatosan frissítjük. Jó szemezgetést!

1. Player.hu: Az ördög magyar hangja: közös sört főzött a Quimby és a MONYO

Mi is megkóstoltuk, és tényleg nagyon frontvonalas sör lett Az ördög magyar hangja. Áfonyásan kezdődik, komlósan folytatódik, citrusosan-finoman cseng le és nagyon karakteres mindvégig – csakúgy, mint a névadó nótája.

2. HVG.hu: A sördög magyar hangja – Quimby-sört dobtak piacra

Kiss Tibiék esztétikájához természetesen egy kisüzemi sörfajta jár. (…) A Quimby nem az első és minden bizonnyal nem is az utolsó rockzenekar, amelynek a brandjét csapra verik – van söre például az AC/DC-nek, a Metallicának, az Iron Maidennek, és hogy hazai zenekarról is beszéljünk, a Tankcsapdának is.

3. Szeretlekmagyarország.hu: Down-szindrómásokat támogatott saját sörével a Quimby

Összefogtak az egyik leghíresebb magyar főzdével, így született meg Az ördög magyar hangja. Az első 100 palack árát jótékony célra fordították.

MONYO x Quimby - Az ördög magyar hangja sörbemutató

4. Welovebudapest.com: Quimby-univerzum sörbe foglalva – elkészült Az ördög magyar hangja, a Quimby-sör 

A Quimby és a MONYO Brewing együttműködése nem pusztán névleges, hiszen az, hogy milyen típusú és ízvilágú sör készüljön, teljes mértékben együttes döntés volt. Természetesen a zenekar és a sörfőzde tagjai már a közös ital tervezésének a legelején eldöntötték, hogy „csak a színe legyen vörös.”

5. Sörbúvár Blog: Quimby és sör – MONYO: Az ördög magyar hangja – Red IPA

Amikor kóstoltam, azon gondolkoztam el, hogy ez az IPA nem a MONYO legizgalmasabb söre, mint ahogy az egy nappal korábban debütált Horizont Delight IPA is egy jól kigondolt, de extremitásoktól, sörgeekeknek való szuperizgalmaktól mentes sör. Vagyis kezdenek széles körben elterjedni azok a KKK-sörök, amikben nem elsődleges szándék, hogy a sörfőző élete főművét szűrje palackba, hanem kiszolgálják azokat a – hál’isten – szélesedő igényeket, hogy laikusként megkóstolva, minél izgalmasabb, jó söröket igyanak a nép egyszerű fiai. Vagyis a népnevelés jó úton halad.

6. Szűretlen.hu: A sör, amiben rock ’n’ roll van!

Nekem személy szerint nagyon bejött, hogy végre valami egyszerűt is kóstolhattam, amitől nem álltak ketté az ízlelőbimbóim, ezt egy esti sörözésnél (ne adj isten egy koncerten) is el tudnám iszogatni, bár az a tény, hogy 6,1%-os ABV-je van a sörnek valószínűleg hamar átértékelném azt, hogy egész este ezt iszogassam.

7. Rockstar.hu: Quimby-univerzum sörbe foglalva

Miután elkészült a nedű, a grafika készítésébe egy harmadik kreatív csapatot, a Graphasel Design Studiót vonták be. Az együttes tagjai saját magukat definiálták és a stúdió ez alapján készítette el a rajzokat a zenészekről a MONYO Brewing szürreálisan meseszerű világában.

8. Beerporn.hu: Az a fontos, hogy jó helyzeteket teremtsen – vajon milyen lesz a Quimby söre?

A sörfőzők és a zenekar egyébként totál közösen rakták össze a receptet, és néhány kismennyiségű (10-20l) házi tesztfőzet után úgy döntöttek, hogy vörös India Pale Ale-t készítenek. A sört Mosaic komlóval főzték és hidegkomlózták.

9. RockBook.hu: Quimby-univerzum sörbe foglalva – elkészült Az ördög magyar hangja, a Quimby-sör

Mivel mind a Quimby, mind a MONYO Brewing számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért 100 palackot a zenekar tagjai dedikáltak, ezeket majd a bemutatón lehet megvásárolni. Az ebből befolyó összeget a kőbányai Down Alapítvány Gondozóházának juttatják el, akik több ízben segítettek a MONYO Brewing exkluzív söreinek a csomagolásában.

10. kreatív.hu: Elkészült a Quimby-sör

A magyarországi kézműves sörforradalom jelentős brandje és sőrfőzője, a MONYO Brewing megalkotta az iható Quimbyt: a sör egy vörös Indian Pale Ale, a címkén pedig a zenekar tagjai láthatók a MONYO címkéiről megszokott szürreális-rajzfilmes stílusban.

11. zoom.hu: Kézműves sört készített a Quimby

A kézműves söröket készítő Monyo Brewing és a Quimby zenekar közös termékkel lépett ki a piacra. Az „Az ördög magyar hangja” névvel ellátott sör egy vörös Indian Pale Ale, a címkéjén pedig a zenekar tagjairól készült grafikák láthatók, amelyeket a Graphasel Design Studio készített.

12. Kocsmaturista.hu: Nagy ívvel a Nektár sörtől a kraft sörig – MONYO+Quimby: AZ ÖRDÖG MAGYAR HANGJA

Az együttes trombitásával, Kárpáti József “Dódival” beszélgettem erről és egyéb személyes háttér történetről. Akkor kezdődött, amikor a MONYO lehívta őket az üzembe. Ketten lementek, és örömmel tapasztalták, hogy “valaki azt tolja alkoholban, italban, amit mi zenében”. MONYO-ék dobták a labdákat, de Quimby örömmel kapta el őket, mert itt volt a lehetőség, hogy valami újra, ami kifejezi őket, amit nem reklámosan kell inni, hanem lehet igazán.

13. 10kerkult.hu: Quimby-sör az ínyenceknek

Az első alkoholos élményem a sörhöz fűződik. Amikor elkezdtem otthonról eljárogatni, felfigyeltem arra, hogy a sörösüveg kiöntő részénél, ez a kis karima – mutatta egy üvegen, mire gondol – (a legömbölyített perem, melyre a kupakot ráfeszítik -a szerk.) pontosan akkora, mint a trombita fúvókája. Fújni ugyan nem, de szívni és inni lehetett, tehát igaza van tanult barátomnak, a sör és a rock összefüggéséről, nálam is mély múltra tekint vissza sör. De itt, ugye, egészen másról van szó, hiszen az együttműködés már másfél éves, de inkább több. A Monyo azonnal szimpatikus lett, mert semmi olyan nem volt, ami ezt kizárta volna. Körbe néztünk, s minden tetszett. Egy csodavilágot láttunk. (Kárpáti Dódi)

14. Kocsmablog: MONYO × Quimby collab

Az, hogy Dódi, Szilárd vagy Tibi rocksztár, ehhez sok kétség nem férhet – bár ők nem feltétlenül szeretik ezt a kifejezést –, de hogy lesz egy sörrel foglalkozó emberből idol? Anti, a hazai sörfőzés nehézbombázója erre egy kiváló példát hozott fel, miszerint amikor a mondhatni nevesnek számító holland de Molen sörfőzdénél jártak látogatóban, egy hölgy nemes egyszerűséggel elkérte tőle a monyós brandingelt pulóverét, miszerint ‘ilyenem még nincs’. Mintha az AC/DC énekese, Brian Johnson cserélne svájcisapkát Varga Liviussal. Az pedig már másik kérdés, hogy egy sörmesternek is lehet akkora ivóközönsége egy sörfesztiválon, ahányan egy Quimby-koncertre elmennek.

Megkóstolnád a Quimby-sört?  Összegyűjtöttük neked az összes lelőhelyet, ahol beszerezhető, kattints ide!

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.