A Down Alapítvány segítségével készül a Franky és Boris

Mi a MONYO-nál hiszünk az együttműködésben és a lokalitásban. Dolgoztunk már együtt más kőbányai sörfőzdékkel (a Főzdepark gyakorlatilag erre épül), tartottunk már sörvacsorát kőbányai étteremben (Zila Vendéglő) és most a kőbányai Down Alapítvány Gondozóházával működünk együtt.

“A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához.”

Készülnek a sörök.
Készülnek a sörök.

A hosszú érlelésű söreink (Boris The Blade & Franky Four Fingers) címkézése mindig nehéz feladat. Az üveg formája nem teszi lehetővé, hogy géppel címkézzük fel őket. Ráadásul a nyakbilétákat (kísérőkártyákat) is egyesével kell megkötni és felrakni az üvegekre. (Igazából ez a valódi “kézműves sör”.) Ezt az év végi nagy hajtásban nagyon nehéz kiviteleznünk, hiszen több ezer palackról van szó.

Van munka bőven.
Van munka bőven.

Így idén a Down Alapítványtól kértünk segítséget, akik örömmel fogadták megkeresésünket. A következő 1-2 hétben minden délelőttjüket nálunk töltik néhányan és szorgosan, ügyesen dolgoznak a söreinken. Nekik is élvezetes, hiszen még soha nem dolgoztak előtte sörfőzdében és egy kicsit kiszakadnak a napi rutinból. Természetesen nekünk is nagy élmény, hiszen fantasztikus embereket ismerünk meg bennük.

Jó a hangulat.
Jó a hangulat.

Lehet, hogy egy-két üvegen egy picit ferde a címke, de annál nagyobb szeretettel készült.

img_0028
Csapatunk

 

Hozzászólások

hozzászólás érkezett a bejegyzéshez.